Van Merkdealer naar Merkneutraal

Positioneringsstrategie

Uitdaging
Overgang naar Stellantis

De Franse autogroep PSA - met automerken zoals Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall en DS Automobiles - is overgenomen door de grotere fusiegroep Stellantis. Deze merkconcentratie heeft ingrijpende gevolgen voor de huidige merkdealers. Citroen Bertens erkende deze situatie en bereidt zich voor op de noodzakelijke transformatie.

Aanpak

Om succesvol te transformeren naar een merkneutraal autobedrijf, is een gedetailleerd stappenplan opgesteld:
Merkstrategie:
Herdefiniëren van de marktpositie en onderscheidende factoren.
Merknaam:
Overwegen van een nieuwe merknaam die de neutraliteit benadrukt.
Visuele identiteit:
Ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit die losstaat van de huidige merkgebonden stijlen en kleuren.
Communicatiestrategie:
Opstellen van een communicatieplan om de nieuwe merkneutrale positie duidelijk en consistent over te brengen naar klanten en partners.
Lanceringscampagne:
Organiseren van een uitgebreide lanceringscampagne om de merkneutrale transformatie breed te communiceren en de voordelen van de nieuwe positionering te benadrukken.

Oplossing

Om succesvol te transformeren naar een merkneutraal autobedrijf, hebben we een gedetailleerd stappenplan opgesteld. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de bekende naam Bertens, inclusief de slogan "goedbeterbertens.nl". Na uitgebreide sessies met een positioneringsstrateeg werd een passend kleurenpalet gekozen en een visuele identiteit gecreeërd die naadloos aansluit bij de transformatie.

De nieuwe vormgeving symboliseert een kompas dat verschillende richtingen aangeeft, wat staat voor een nieuwe koers. De pijl vertegenwoordigt in verschillende standen de unieke punten van Bertens als professioneel autobedrijf. Ten slotte vormt de naar links gerichte pijl, zoals in het logo, een onderdeel van de letter B en voltooit het kompasbeeld.
 

BENIEUWD? CHECK HIER DE SITE

Delen

Benieuwd?

Bel 013 - 522 04 00 of
Neem contact op
Almystraat 14
Oisterwijk
T 013 - 522 04 00
E info@dock-14.nl